MENTŐÖV

A Minder Mentőöv pszichoedukációs online oktatóanyag olyan, a gyakorlatban könnyen megvalósítható stresszoldó és kríziskezelő technikákat tartalmaz, melyekre pont akkor van a legnagyobb szükség, amikor nő a nyomás és a bizonytalanság a hirtelen változások miatt.

Miért működik?

A Mentőöv célja nem egyszerűen a túlélés. Abban segítünk a munkavállalóknak, hogy a lehető legjobbat tudják kihozni a helyzetükből. Tudatos mentális stratégiák alkalmazásával minden nappal erősebbek lehetünk! A fejlesztésben olyan pszichológus szakértők vesznek részt, akik ismerik a krízishelyzeteket és tudják, hogyan segíthetik az embereket abban, hogy a lehető leggyorsabban és legrugalmasabban alkalmazkodjanak a változásokhoz.

A csomag tartalma


Állapotfelmérés online kérdőívvel

Kihívások, nehézségek, erősségek feltérképezése

Tréning

6 hetes online mentális erőforrástöltő tréning

Értékelés

Honnan indultunk, hova fejlődtünk — online kérdőív

Témák, amiket feldolgozunk a program által

 • Sikeres megküzdési stratégiák: ismernünk kell a sikeres megküzdési stratégiákat, ahhoz, hogy a megfelelőt tudjuk kiválasztani az adott problémához.
 • Érzelmi stabilizáció: krízis esetén bizonytalanságérzet és félelem tölt el bennünket. Vissza kell állítanunk a belső egyensúlyt, hogy kikerülhessünk a negatív spirálból.
 • Tanulható optimizmus: ha tudjuk, hogyan hangolhatjuk át a viszonyulásunkat, átírhatjuk azokat a belső forgatókönyveket, amik megakadályoznak a fejlődésben.
 • A jelentudatosság ereje: a nyugalom nem jellemvonás, hanem készség. Ahhoz, hogy megtanuljuk létrehozni és fenntartani, a figyelmünk irányítására van szükségünk.
 • A nehézség mint fejlődés: a nehézségeinkre nézhetünk úgy is, mint legyőzendő problémákra, és úgy is, mint egyfajta mentális edzésre, mely hatására kihozhatjuk magunkból a legjobbat.

Miben segíthet a Minder online program és csapata?


Tudatosság

Akár egyéni, akár vállalati szinten

Énhatékonyság

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Erősségek, erőforrások ismerete

Akár egyéni, akár vállalati szinten

Érzelmi állapotok tudatos szabályozása

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Rágódás helyes kezelése

Öngondoskodás (selfcare)

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Konstruktív megküzdési stratégiák használata

Technikai tudnivalók

 • A program naponta 10-15 percet vesz igénybe
 • A program első évadának hossza 6 hét, amely után igény szerint folytatható a következő évadokkal
 • A tanuló felület online érhető el: regisztráció után emailen keresztüli megerősítés és bejelentkezés szükséges
 • „2019. óta folyamatosan együtt dolgozunk a MINDER szakértői csapatával, leginkább az erőforrás gyűjtő gyakorlatok jelentenek sokat a kollégáknak. Egyedülálló eredménynek tartjuk, hogy azon munkatársaink, akik aktívan bekapcsolódnak a MINDER programjába jobban tudják kezelni a napi feszültséget és érezhetően hatékonyabbak akár az irodából akár home office-ból dolgoznak. A MINDER összeköti a kollégákat is, szívesen beszélnek róla és erősítik a kötődésüket a munkahelyhez is.”

  Pécsi Judit

  HR igazgató, UNION Biztosító

 • „A fluktuáció csökkentését célzó vállalati programunkba eredményesen be tudtuk illeszteni a MINDER üzletvezetőknek szóló workshop sorozatát, amelynek hatására hatékonyabb lett a baristák és a vezetők közötti együttműködés. Nemcsak az üzletvezetők érezték magukat energikusabbnak, hanem a baristákra is kihatott ez, növelve az elkötelezettségüket és biztonságérzetüket a napi munkavégzésben.”

  Szitó Anett

  Brand HR Manager, Starbucks

  Partnereink mondták

  A Minder mentális edukációs program már több élethelyzetben, több partnerünknél bizonyított! Őket így inspirálták a Minder nyújtotta lehetőségek.


  Média megjelenéseink

  Hiszünk a szakértői tudásmegosztás erejében ezért folyamatosan vezető szakmai folyóiratokban, konferenciákon vagyunk jelen. A "lifelong learning" arra inspirál bennünket, hogy egészségprogramjainkba beépítsük a legfrissebb tudományos kutatások eredményeit a pszichológia, kognitív idegtudomány területeiről.

  Ismerjük meg egymást!

  Szívesen hallanál még többet arról, hogyan tudnánk közösen a munkavállalóidról gondoskodni?

  Miként tudunk egy egyedi, befektetés-megtérülés kalkulátorral alátámasztott programot nálatok is kialakítani?

  Írj nekünk!