MENTŐÖV

A Minder Mentőöv pszichoedukációs online oktatóanyag olyan, a gyakorlatban könnyen megvalósítható stresszoldó és kríziskezelő technikákat tartalmaz, melyekre pont akkor van a legnagyobb szükség, amikor nő a nyomás és a bizonytalanság a hirtelen változások miatt.

Miért működik?

A Mentőöv célja nem egyszerűen a túlélés. Abban segítünk a munkavállalóknak, hogy a lehető legjobbat tudják kihozni a helyzetükből. Tudatos mentális stratégiák alkalmazásával minden nappal erősebbek lehetünk! A fejlesztésben olyan pszichológus szakértők vesznek részt, akik ismerik a krízishelyzeteket és tudják, hogyan segíthetik az embereket abban, hogy a lehető leggyorsabban és legrugalmasabban alkalmazkodjanak a változásokhoz.

A csomag tartalma


Állapotfelmérés online kérdőívvel

Kihívások, nehézségek, erősségek feltérképezése

Tréning

6 hetes online mentális erőforrástöltő tréning

Értékelés

Honnan indultunk, hova fejlődtünk — online kérdőív

Témák, amiket feldolgozunk a program által

 • Sikeres megküzdési stratégiák: ismernünk kell a sikeres megküzdési stratégiákat, ahhoz, hogy a megfelelőt tudjuk kiválasztani az adott problémához.
 • Érzelmi stabilizáció: krízis esetén bizonytalanságérzet és félelem tölt el bennünket. Vissza kell állítanunk a belső egyensúlyt, hogy kikerülhessünk a negatív spirálból.
 • Tanulható optimizmus: ha tudjuk, hogyan hangolhatjuk át a viszonyulásunkat, átírhatjuk azokat a belső forgatókönyveket, amik megakadályoznak a fejlődésben.
 • A jelentudatosság ereje: a nyugalom nem jellemvonás, hanem készség. Ahhoz, hogy megtanuljuk létrehozni és fenntartani, a figyelmünk irányítására van szükségünk.
 • A nehézség mint fejlődés: a nehézségeinkre nézhetünk úgy is, mint legyőzendő problémákra, és úgy is, mint egyfajta mentális edzésre, mely hatására kihozhatjuk magunkból a legjobbat.

Miben segíthet a Minder online program és csapata?


Tudatosság

Akár egyéni, akár vállalati szinten

Énhatékonyság

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Erősségek, erőforrások ismerete

Akár egyéni, akár vállalati szinten

Érzelmi állapotok tudatos szabályozása

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Rágódás helyes kezelése

Öngondoskodás (selfcare)

A napi rutinba könnyen beépíthető gyakorlati megoldások

Konstruktív megküzdési stratégiák használata

Technikai tudnivalók

 • A program naponta 10-15 percet vesz igénybe
 • A program első évadának hossza 6 hét, amely után igény szerint folytatható a következő évadokkal
 • A tanuló felület online érhető el: regisztráció után emailen keresztüli megerősítés és bejelentkezés szükséges
 • "Beépítem a napi rutinomba"

  Igyekszem az életem minden területén alkalmazni, így a magánélet és munka során is eszembe jutnak gyakorlatok, amik segítenek kiegyensúlyozottabbnak maradni.

  munkatárs

  Union Biztosító

 • "És te jól pihensz?"

  A „csak cc-be teszem bele” jelensége gyakori, szinte automatikus azoknál a kollégáknál, akik épp a jól megérdemelt szabadságukat töltik..

  Tovább a cikkhez!

  Logemann M. Zsófia

  Behaviour

 • "Két dolog, ami biztos az életemben"

  Személy szerint régóta érdekel a pszichológia, szeretem az ilyen témájú tartalmakat. A Minder napi egységei mindig felvillanyoznak.., mint a reggeli kávém.

  csoportvezető

  Starbucks

 • "Nemcsak túlélni de a lehető legjobbat kihozni az elkövetkező időszakból"

  Szükségem van arra, hogy mindezt keretben lássam, rendszerbe helyezzem és onnan csemegézzek néha..

  Tovább a cikkhez!

  Logemann M. Zsófia

  Üzlet és Pszichológia

 • "Kialakítom a saját rendszeremet"

  Szükségem van arra, hogy mindezt keretben lássam, rendszerbe helyezzem és onnan csemegézzek néha, ha új impulzusra vágyom. És ami a legjobban megmaradt: egy fókuszcsoportos beszélgetés elején a belső gyermek meditáció. Már csináltam ilyet korábban is, de az más helyszínre vitt, ez alkalommal meglepően mélyre vitt a vezetés által és azóta is jobban tudtam kapcsolódni hozzá(m).

  munkatárs

  Union Biztosító

 • "A kiégés nem munkaundor"

  Sok időt, pénzt és energiát fektetünk az ideális otthonunk megtalálásába, a lakásunk, a házunk karbantartására, hiszen fontos számunkra, hogy az egész napos..

  Tovább a cikkhez!

  HuGBC

  Magyar környezettudatos építés egyesülete

 • "használom a mikro-gyakorlatokat"

  Munkahelyen nagyobb teret engedek a személyes kapcsolódásnak, légző gyakorlatokat, pár perc figyelő relaxációt beiktattam. De máskor, más területen is így használom. Többet figyelek a testem jelzéseire, magamra.

  munkatárs

  Union Biztosító

  Partnereink mondták

  A Minder mentális edukációs program már több élethelyzetben, több partnerünknél bizonyított! Őket így inspirálták a Minder nyújtotta lehetőségek.


  Média megjelenéseink

  Számunkra fontos az objektív vélemény, ezért szívesen olvasunk magunkról.

  Vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Személyre szabott megoldást keresel? Szeretnél többet tudni arról, hogy milyen előnyt jelenthet a Minder egészségprogram a céged munkavállalói számára?

  Írj nekünk!